Највећа немачка авиокомпанија пред банкротом

© Flickr / Canadian PacificБоинг 747-400 авио-компаније Луфтханза
Боинг 747-400 авио-компаније Луфтханза   - Sputnik Србија
Пратите нас
Руководство немачке авиокомпаније "Луфтханза" која је имала значајне губитке због пандемије и води преговоре са државом око помоћи, не искључује да може покренути процес банкротства, пише "Фокус Онлајн", позивајући се на неименоване изворе у авиокомпанији.
Теоретски, може се говорити о посебној врсти банкротства, где би концерн сачувао контролу над активима. Таква процедура би омогућила компанији да не врати 1,8 милијарди евра за продате карте и поједноставила би отпуштање радника. У комепнији дају наговестила да би то била боља опција, негодадонбију кредит на неповољним условима, наводи се у тексту.

Раније је немачка Влада договорила са "Луфтханзом" услове да добијање пакета помоћи од 9 милијарде евра. При томе, Европска комисија, која треба да одобри споразум, поставила је услов – одузети приоритетно право компанији да полеће и слеће са највећих аеродрома у Немачкој – Франкфурта и Минхена. Компанија ове услове сматра неповољним и за сада није прихватила помоћ државе.

"Одбијање помоћи би требао да буде знак Влади Немачке да су потребни нови преговори са Бриселом", цитира "Фокус" неименованог представника Посматрачког савета компаније.

"Луфтханза", због пандемије вируса корона која је спустила практично све њене авионе, сваког сата губи по милион евра.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала