Русија прескочила Саудијску Арабију у испорукама нафте у Америку

CC0 / / Танкер за нафту
Танкер за нафту - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Русија се нашла на трећем месту по испорукама нафте и нафтних деривата у САД у првом кварталу 2020. године. Испоручено је 56,45 милиона барела нафте, што је два пута више него у истом периоду прошле године, показују подаци Управе за енергетске информације америчког Министарство енергетике.

Основни део испорука из Русије чине нафтни деривати, док је извоз нафте износио само 11,16 милиона барела.

У марту је у САД стигло нешто више од 20 милиона барела нафте и нафтних производа (треће место на списку испоручилаца), од њих је чиста нафта – 4,89 милиона барела. Према том показатељу Русија је заузела седмо место, после Канаде, Мексика, Саудијске Арабије, Колумбије, Ирака и Еквадора.

На крају марта извоз руског горива у САД порастао је два пута у односу на прошлу годину. С тим да су само испоруке нафте порасле за 68 одсто.

Русија је на том списку прескочила Саудијску Арабију која је заузела четврто место међу извозницима нафте и нафтних производа у САД (40,6 милиона барела од почетка године и 13,8 милиона барела у марту.

Главни испоручиоци су Канада, која је у првом кварталу испоручила у САД 407,87 милиона барела, док је друго место заузео Мексико - 74,64 милиона барела.
САД су у марту увезле 195,18 милиона барела нафте, а у првом кварталу 582,9 милиона барела нафте.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала