Црна Гора отвара три гранична прелаза са Србијом

© Sputnik / Александар МилачићГраница Србије и Црне Горе
Граница Србије и Црне Горе - Sputnik Србија
Пратите нас
Црна Гора од 1. јуна отвара три гранична прелаза са Србијом, међутим држављани Србије и даље ће морати у карантин ако немају тест на вирус корона не старији од 72 сата.

Национално координационо тело за заразне болести Црне Горе донело је одлуку да од 1. јуна, Црна Гора отвори све путне граничне прелазе према суседним државама, објавиле су подгоричке Вијести.

Црногорски граничар - Sputnik Србија
Црна Гора отвара границе за грађане 26 земаља, али не и Србије

Тако ће од поноћи бити отворени до сада затворени гранични прелази са Албанијом, Босном и Херцеговином, Србијом и Хрватском.

На овом списку су три гранична прелаза са Србијом: Ранче - Јабука, на путном правцу Пљевља - Пријепоље, Вуче - Годово на путном правцу Рожаје - Тутин, и Чемерно на путном правцу Пљевља - Прибој.

Међутим, на списку држава чијим држављанима је дозвољен улаз у Црну Гору без теста на вирус корона и без карантина нема Србије.

​Како је наведено у одлуци Владе Црне Горе, кључни критеријум за дозволу уласка је утврђена стопа активних случајева вируса корона мања од 25 на 100.000 становника у држави чији је странац резидент и у држави из које странац улази у Црну Гору.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала