Премијерка Србије о одлуци Приштине: Не поштују споразуме, борићемо се

© AP Photo / Thanassis StavrakisАна Брнабић
Ана Брнабић - Sputnik Србија
Пратите нас
Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је данас, поводом нових мера Приштине, да те мере с реципроцитетом немају баш никакве везе и најавила да ће се држава, као и до сада, борити дипломатским средствима како би се та ситуација решила.
Мирослав Лајчак - Sputnik Србија
Лајчак: Одмах укинути мере реципроцитета

„Све што ми радимо и што смо урадили у прошлости у трговини с нашом покрајином, са Косовом и Метохијом, у складу је са Цефта споразумом“, истакла је премијерка Брнабић.

Како преноси РТС, она је указала да не могу постојати мере реципроцитета ако то није у складу са Цефта споразумом о слободној трговини, који је и Приштина потписала.

„Ако желе да се промени Цефта споразум, онда седнемо као Цефта секретаријат и променимо споразум, али то да мењате неке ствари, а да су те ствари у супротности са споразумима које сте потписивали – Цефта споразумом, а самим тим и Споразумом о стабилизацији и придруживању (са ЕУ) - онда је то исто као да имате таксе од 100 одсто и то је кршење оба та споразума“, нагласила је премијерка.

Брнабићева је истакла да је први предуслов да се буде део нормалног, цивилизованог света поштовање споразума који су потписани, а што Приштина не чини.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала