Како је Рогозинова „шала“ уплашила Американце и спасила руску свемирску индустрију

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаДиректор Роскосмоса Дмитриј Рогозин и директор НАСА Џим Брајденстајн
Директор Роскосмоса Дмитриј Рогозин и директор НАСА Џим Брајденстајн - Sputnik Србија
Пратите нас
Директор руске свемирске агенције „Роскосмос“ Дмитриј Рогозин рекао је да је његова изјава 2014. године да ће, уколико руској ракетно-свемирској индустрији буду уведене санкције, Сједињене Америчке Државе летети у свемир уз помоћ трамболине, представљала упозорење, а не шалу.

Рогозин је истакао да је тада постојала реална опасност која је индустрију спасила од санкција.

„Године 2014. постојала је реална претња увођења санкција нашој свемирској индустрији. Ја сам их на овај начин упозорио. И то је успело. С наше стране то није била шала, већ стварна претња. И они су је чули“, одговорио је Рогозин на Твитеру на питање корисника мреже.

Рогозин је, такође, честитао шефу агенцији НАСА Џиму Брајденстајну на успешном лансирању брода и спајању са Међународном свемирском станицом.

​Он је додао да му се свидела шала Илона Маска и рекао да се радује даљој сарадњи са америчким свемирским компанијама.

Сједињене Америчке Државе лансирале су у орбиту свемирски брод „Кру Драгон“ са два астронаута. Илон Макс, директор америчке свемирске компаније „СпејсИкс“ која је у суботу извела пробно лансирање брода, нашалио се да трамболина ради.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала