Русија о тестирању украјинских ракета: Прешли су на тактику застрашивања Кримљана /видео/

© Sputnik / Сергеј Маљгавко / Уђи у базу фотографијаЦрно море. Крим
Црно море. Крим - Sputnik Србија
Пратите нас
Украјинске крстареће противбродске ракете „Нептун“, за које Кијев тврди да могу да „униште Кримски мост“, током тестирања у Одеској области уништиле су две мете на Црном мору, саопштио је шеф конструкторског бироа „Луч“ Олег Коростелев. Русија је овај корак оценила као технику застрашивања Кримљана.

Коростелев је саопштио да су ракете Р-360 комплекса РК-360МЦ „Нептун“ лансиране са полигона „Алибеј“ у размаку од две секунде, прецизирајући да се прва морска мета налазила на удаљености од 85 километарта, а друга на 110 километара. Размак између ракета је био више од 20 километара, преноси „Армијаинформ“. Он је додао да су ракете скоро истовремено погодиле циљеве.

Тестирања су одржана успешно, све надводне мете су уништене“, изјавио је Коростелев.

У јулу 2019. године бивши секретар Савета националне безбедности и одбране Украјине Александар Турчинов изјавио је да су те ракете наводно у стању да униште Кримски мост за неколико минута.

Застрашивање Кримљана

Посланик Државне думе Руслан Балбек осврнуо се на лансирање украјинских ракета, истакавши да је Украјина прешла на тактику застрашивања Кримљана својим наоружањем, јер су разочарани ефикасношћу западних санкција против Русије.

Балбек је истакао да Украјина није одустала од размишљања о насилном враћању Крима те да је активно радила на побољшању офанзивног наоружања.

„Видимо да је Украјина укључила све производне капацитете у стварање офанзивног ракетног наоружања. Тестирање крстарећих ракета у време када Кијев говори о наводном миру и бризи за своје грађане који живе на Криму је дрска лаж и бесрамни цинизам. То је тактика застрашивања Кримљана, као, погледајте – наше ракете ће долетети до Кримског моста, и до индустријских и стратешких објеката на полуострву“, истакао је Балбек. Он је додао да руске снаге могу идентификовати и уништити сваку мету која буде представљала опасност за полуострво.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала