Варнице на релацији Маск-Рогозин: Трамболина ради /видео/

© AP Photo / Susan WalshДиректор компаније "Тесла" Илон Маск
Директор компаније Тесла Илон Маск - Sputnik Србија
Пратите нас
Ни прво успешно ланисарање летелице са астронаутима НАСА са америчког тла после девет година није прошло без својеврсних варница на релацији Илон Маск- Дмитриј Рогозин, челних људи „Спејс икса“ и „Роскосмоса“. Не кријући задовољство због успеха, Маск није могао а да не искористи пролику да одговори на опаску Рогозина из 2014. године.

Новинаре окупљене у Свемирском центру „Кенеди“ интересовало је, између осталог, да ли су Маск и НАСА добили икакав коментар из Русије поводом лансирања.

Директор НАСА Џејмс Брајденстајн одговорио је да није разговарао лично са Рогозином али да је видео честитику у којој се истиче, како је навео, да је „то важан догађај за обе стране“ и да Руси верују у даљу сарадњу.

​„Трамболина ради“, рекао је потом Маск, реплицирајући Рогозину који је априла 2014. године, након што су САД увеле санкције против Русије због Крима, рекао да би Москва могла да прекине са пребацивањем америчких астронаута и поручио им да за те потребе „почну да користе трамболину“.

Ракета „Фалкон 9“ лансирана је у 15.22 по локалном времену, а астронаути су у новој капсули „Кру Драгон“, којој је то први лет у орбиту са људском посадом. Последњи пут је са Флориде лансиран спејс-шатл са астронаутима Насе у јулу 2011. Пилот те мисије био је Харли.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала