Више стотина заражених короном побегло из карантина у Африци

© REUTERS / Mike HutchingsЖена у Карантину у Јужноафричкој Републици.
Жена у Карантину у Јужноафричкој Републици. - Sputnik Србија
Пратите нас
Полиција у више афричких земаља трага за неколико стотина људи заражених корона вирусом који су претходних недеља побегли из често нехигијенски и неудеквантних ценатара за карантин.

У Малавију је прошле недеље више од 400 људи који су враћени из Јужне Африке и других земаља, побегло из импровизованог центра на стадиону у Блантајеру, а најмање 46 њих позитивно је на корону.

Полиција и здравствени званичници рекли су новинарима да нису у стању да зауставе бекства јер недостају адекватна заштитна средства.

Такође из центра за изолацију на граничном пункту Мванца побегло је 26 особа које су чекале резултате тестирања. Још осам особа чији тестови су показали да су позитивни на вирус, побегло је из другог карантина у Блантајеру, преноси Гардијан.

Портпарол полиције у Зимбабвеу Пол Њијати рекао је да је из центара у тој земљи где је обавезан тронедељни карантин за повратнике из иностранства, побегло 148 људи.

У Африци је потврђено више од 130.000 случајева корона вируса, али претпотавља се да је реалн број инфицираних већи због недовољног тестирања, преноси Танјуг.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала