Више од 1,3 милиона људи 1. јуна добија по 100 евра, суштински смо прошли епидемију

Пратите нас
Србија је суштински, ако се гледају бројеви, прошла епидемију вируса корона, изјавио је вечерас председник Србије Александар Вучић. Он је најавио да ће 1,35 милиона људи у понедељак 1. јуна добити по 100 евра помоћи од државе.

„У условима када се и даље боримо са вирусом корона, а сагласан сам са доктором Несторовићем да ћемо имати заражене, јер спроводимо велики број тестова, јер смо фер и поштени, јер хоћемо да заштитимо здравље људи, а не да се понашамо као неки који 50 људи дневно тестирају и наравно да онда немају заражене“, рекао је Вучић у емисији ТВ Пинк „Хит твит“, у којој су гости и Бранимир Несторовић и Миломир Марић.

„Суштински ми се чини, гледајући бројеве да смо кроз то прошли, уз све проблеме које смо имали и ужасно стање, у којем смо имали више мртвих од короне, него што смо примили, јер за оног којег нисте тестирали не можете рећи од чега је умро“, нагласио је Вучић.

Истиче да је важно да сада после короне заједно и уједињени кренемо у економски опоравак и да ћемо, ако тако будемо радили, постићи велике резултате, а не физичким насиљем и политичком страшћу.

Наставља се исплата 100 евра помоћи, минималац шест дана раније

Вучић је најавио и да ће исплата минималца почети 4. јуна, шест дана пре него што је најављено.

„Идемо шест дана раније, 4. јуна, са исплатом минималца за предузетнике, микро, мала и средња предузећа, те 50 одсто за велика“, објаснио је Вучић.

Он је рекао да ће сутра бити настављена исплата 100 евра за око 1.350.000 грађана.

„Држава има пара“, нагласио је.

100 евра - Sputnik Србија
Још нисте добили 100 евра? Ево од чега зависи редослед исплате

Председник Србије Александар Вучић поновио је да ће Србија имати најбржи привредни раст од 6,1 одсто, али да „ми не можемо да навикнемо да смо најбољи, а не најгори у Европи и да смо претекли многе земље у региону“.

Истиче да је Србија на табели са подацима у последњем кварталу прошле године прва по привредном расту, да су иза нас Турска, Кина, Мађарска.., а на дну су Италија, Албанија, Грчка, Француска...

Он је рекао и да ће посебно земље окренуте туризму као што су Црна Гора, Малта, Хрватска доживети највећи пад.

Навео је да ћемо по БДП за годину и по дана претећи Хрватску, а за шест седам година, брже него што смо мислили бити испред ње и по платама.

Каже и да се са Хрватском поредимо јер је близу и снажна економски у региону.

„Ми смо слабије већ претекли, БиХ, Македонију, Албанију, Бугарску“, казао је Вучић, додајући да ће Хрватска бити по стандарду испред нас, али је стижемо брже него што смо очекивали.

„Нема никакве сумње да без решавања косовског чвора Србија неће бити члан ЕУ, то је недвосмислена порука ЕУ“, нагласио је председник Србије.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала