Кинески гигант тестира 6Г мрежу

© Фото : PixabayВисоке технологије
Високе технологије - Sputnik Србија
Пратите нас
Стручњаци кинеске компаније „Сјаоми“ тренутно проучавају технологије које ће чинити основу 6Г мреже. Генерални директор и оснивач компаније Леј Ђуен није желео да открива детаље прелиминарних тестирања, али је истакао да ће важан услов за развој технологије 6Г бити успостављање широке сателитске интернет мреже.

„Нису довољне само базне станице и сателити. Неопходна је подршка терминала из свих места. Предстоји нам много истраживања у тој области, али Сјаоми не планира да директно учествује у комерцијалном коришћењу аерокосмичког простора“, рекао је директор „Сјаоми“ компаније, преноси РБК.

Притом, Леј Ђуен је истакао да су пандемија вируса корона и велики број присталица теорија завере негативно утицали на развој 5Г мреже, али да ће компанија наставити да развија ту сферу, као и да ће производити паметне телефоне који ће подржавати мрежу пете генерације.

Према речима директора кинеске компаније, крајем 2020. године „Сјаоми“ ће престати да производи паметне телефоне који подржавају 4Г мрежу за кинеско тржиште. „Сјаоми“ тренутно прави залихе тих уређаја.  

У наредним месецима компанија ће се фокусирати на развој 5Г уређаја, развој сателитског интернета и истраживање 6Г мреже. Леј Ђуен је истакао да ће увођење 5Г мреже значајно побољшати животе људи.

Истовремено, представници руске државне корпорације „Ростех“ саопштили су да ће развој 5Г мреже у Русији могло каснити неколико година, ако државно финансирање, које је планирано за 2020. годину, буде смањено за 50 одсто.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала