Крила армије: Шта све може Војно-транспортна авијација Русије /видео/

CC0 / Pixabay / Транспортни авион
Транспортни авион - Sputnik Србија
Пратите нас
Војно-транспортна авијација Русије данас обележава 89. година од оснивања – првог јуна 1931. године у оквиру Лењинградског војног округа формиран је експериментални ваздушно-десантни одред за превоз војске, наоружања, технике, терета, као и за десант снага.

Како преноси телевизија „Звезда“, током зимског периода обуке, команда Војно-транспортне авијације је реализовала 400 летачких смена, одржала је 15 војних вежби различитог нивоа током којих се увежбавао практичан десант снага и војне технике.

Сваки пилот је у просеку провео у ваздуху око 80 часова. Посебно је важно нагласити да су јединице Војно-транспортних снага ове године извеле десант на Арктику са висине од 10.000 метара.

Осим војне обуке, снаге Војно-транспортне авијације су током зимског периода обуке, који је завршен 31. маја, биле укључене у специјалне операције као што је евакуација руских грађана из Вухана. такође су транспортовали војне стручњаке и помоћ у Србију и Италију у циљу пружања помоћи у борби против вируса корона.

Посаде Војно-транспортних снага превозиле су хуманитарни терет у Кину, САД, Молдавију и друге земље, а у циљу реализације тих задатака обављено је више од 200 летова. Испоручено је око 3.000 тона терета.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала