Словенија распоредила хиљаду полицајаца на граници с Хрватском

© REUTERS / Antonio BronicПрипадница словеначке интервентне полиције држи дете мигранта на уласку у Словенију из Трновца у Хрватској.
Припадница словеначке интервентне полиције држи дете мигранта на уласку у Словенију из Трновца у Хрватској. - Sputnik Србија
Пратите нас
Словенија је на граници с Хрватском распоредила додатних више од хиљаду полицајаца због повећаног прилива миграната тзв. балканском рутом

У последње две недеље примећује се повећани број илегалних миграната на балканској рути, рекао је новинарима заменик главног директора полиције Јоже Сеница.

Полиција ће појачати надзор на деловима границе у надлежности полицијских управа Љубљана, Ново место и Копер, које су и иначе најизложеније илегалним преласцима.

У акцији, која ће трајати до петка, полиција ће користити сва расположива техничка средства и као досад помагаће јој припадници војске, рекао је Сеница.

Говорећи о илегалним миграцијама, премијер Јанез Јанша је у понедјељак увече најавио да ће његова влада увести строжу политику према илегалним мигрантима након одлуке Европског суда да не постоји колективно право на азил.

Тиме је довео у питање одлуку бивше владе о приступању Словеније тзв. Маракешком споразуму.

"Неке су ствари пуно лакше након што је Европски суд за људска права донео различито тумачење права на азил од наших словеначких судова", казао је Јанша.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала