Како су немири у Америци подигли Трампов пољуљани рејтинг

© Sputnik / NASA / Уђи у базу фотографијаДоналд Трамп
Доналд Трамп - Sputnik Србија
Пратите нас
Доцент факултета за политикологију и афроамеричка истраживања Универзитета Пердју Нађа Браун сматра да су шансе Доналда Трампа да победи на председничким изборима у новембру значајно порасле у току митинга и нереда у земљи.
„Мислим да има велике шансе за победу. Да сте ме питали то пре смрти Џорџа Флојда, дала бих му мање шанси, имајући у виду како је реаговао на Ковид-19“, навела је експерткиња за Спутњик.

Браунова је нагласила да због протеста расте број оних који деле мишљење Доналда Трампа, иако раније „нису били одушевљени њим“. По њеном мишљењу, проблем расизма и полицијско насиље ће бити главно на наредним изборима.

Експерткиња, коментаришући масовни талас незадовољства по целој држави, нагласила је да је последњих месеци афроамеричка заједница имала озбиљне проблеме које је изазвала пандемију вируса короне. На крају су „сиромашни, постали још сиромашнији“. Међутим, како сматра америчка професорица, у основи конфликта леже традиционални проблеме обојеног становништва САД, тј. „системска неравноправност“.

„Афроамериканци желе равноправно учешће у животу америчког друштва... Све што они желе је да се према њима понашају као са белцима. Ми такође верујемо у демократске вредности на којима је заснована наша држава“, рекла је Браунова која и сам апредставља афроамеричку заједницу.

Подсетимо, масовни немири у САД су почели 25. маја након што је полицајац убио Афроамериканца Џорџа Флојда.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала