Горео и Париз: Масовни изливи беса и деструкција на француским улицама /видео/

© AFP 2023 / MOHAMMAD GHANNAMПариз
Париз - Sputnik Србија
Пратите нас
Француска жандармерија употребила је сузавац да би растерала демонстранте са улица Париза који су палили контејнере у знак протеста против расне неправде, полицијске бруталности и насилне смрти Американца Џорџа Флојда у Минеаполису.

У почетку, демонстранти су клечали с подигнутим песницама, док су ватрогасци покушавали да угасе ватру која је горела на улицама француске престонице, али су протести убрзо прерасли у масовни излив беса и деструкције, пренео је Танјуг, позивајући се на АП.

Како се наводи, синоћни протести подсећају на масовне, насилне демонстрације коју су се догодиле у Паризу, а потом и у другим градовима Француске, поводом смрти црнца Адама Траоре у полицијском притвору у париском предграђу Бомон сир Уаз 2016. године.

Талас јавних нереда, протеста и пљачки проширио се широм Сједињених Држава током протекле недеље након смрти Афроамериканца током хапшења. Демонстрације у знак солидарности са демонстрантима који протестују због смрти Џорџа Флојда одржане су и у Немачкој, Канади, Ирској и другим земљама.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала