Вухан завршио масовно тестирање 11 милиона становника /видео/

© AP Photo / Ng Han GuanСтановници шетају улицом Вухана после епидемије
Становници шетају улицом Вухана после епидемије - Sputnik Србија
Пратите нас
Кинески град Вухан завршио је масовно тестирање скоро свих 11 милиона становника на вирус корона, које је открило 300 асимптоматских преносилаца и ниједан активни случај Ковида-19.

Ових 300 особа које немају симптоме инфекције упућени су у изолацију.

Верује се да је пандемија вируса корона потекла из Вухана који је потом био 76 дана у карантину и регистровао око 50.000 заражених.

Тестирање је спроведено у другој половини маја и обухватило је сваког становника који није био већ тестиран. Нису тестирана само деца млађа од шест година, преноси Танјуг, позивајући се на Ројтерс.

„Ово је изузетно ретко било где у свету. Не само да показује поверење и одлучност у борби против епидемије у Вухану, већ служи и као путоказ за друге градове ради превенције“, рекао је новинарима стручњак Националне здравствене комисије Ли Лањуан.

Заменик градоначелника Ху Јабо рекао је да је град Вухан потрошио 126 милиона долара на тестове што је, како је оценио, вредело јер Вухан жели да увери становнике и људе широм Кине да је епидемија прошла и да поново покрене локалну економију, известила је Синхуа.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала