Путин: Ситуација са вирусом корона се стабилизује, али нема опуштања

© Sputnik / Кирилл Брага / Уђи у базу фотографијаПоликлиника у Русији
Поликлиника у Русији - Sputnik Србија
Пратите нас
Ситуација са вирусом корона у Русији у целини се стабилизује, али је потребно пажљиво пратити ситуацију у сваком региону појединачно, изјавио је председник Русије Владимир Путин.

Он је то рекао током састанка са члановима Савета безбедности Русије.

„У последњих неколико месеци велику пажњу смо посветили борби против епидемије. Ситуација се тренутно стабилизује, али је потребно веома пажљиво пратити развој инфекције у свим регионима појединачно и реаговати муњевито“, истакао је он.

Путин је указао на то да се тренутно у Забајкалској покрајини, на југоистоку Сибира, погоршава епидемиолошка ситуација, те је поручио Министарству одбране да по хитном поступку постави привремену болницу за оболеле.

Годишњица оснивања Савета безбедности Русије

Путин се осврнуо и на годишњицу оснивања Савета безбедности Русије, те је том приликом рекао да је ово тело постало најважнији државни орган који је током своје историје одиграо важну улогу приликом усвајања стратешких одлука.

Он је подсетио да се ове године навршило 28 година од оснивања Савета безбедности Русије, који је преузео стратешку улогу не само када је реч о спољнополитичким питањима, већ и приликом стварања унутрашње и војне политике у области безбедности.

„У протеклим годинама ово тело одиграло је важну улогу приликом доношења многих озбиљних и стратешких одлука“, рекао је Путин.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала