Ћелави мушкарци су паметнији и успешнији код жена

CC0 / pixabay / ћелав мушкарац
ћелав мушкарац - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Мушкарце с ћелавим главама други често виде као доминантније и успјешније од осталих, а испитивања на Универзитета у Пенсилванији су показала да су и интелигентнији.

Амерички научник Алберт Манес, који је и сам ћелав, спровео је својевремено истраживање да би сазнао како људи реагују на оне са обријаним главама, показујући им низ слика.

Сваки од анкетираних добио је по две фотографије 59 људи. На једној је био мушкарац с пуном главом косе, а на другој исти тај мушкарац с обријаном косом. Већина је оценила да су ћелави мушкарци доминантнији, јачи, а самим тиме и успешнији.

Тако су окарактерисали мушкарце без иједне длаке на глави. Они који су били само делимично ћелави на појединим деловима главе, оцењени су мање атрактивним, слабијим и мање успешним.

CC0 / Pixabay/romyrwood / Истраживање је показало да ћелаве мушкарце сматрају снажнијим, паметнијим и успешнијим код жена
Ћелави мушкарци су паметнији и успешнији код жена  - Sputnik Србија
Истраживање је показало да ћелаве мушкарце сматрају снажнијим, паметнијим и успешнијим код жена

На Универзитету Сарланд је урађена студија са више од 20.000 испитаника, према којима ћелави мушкарци не само што изгледају старије но што заиста јесу, него су и интелигентнији.

Не постоји објашњење зашто је то тако. Чак и ћелавци сами тврде да не сматрају да их бријање главе чини успешнима, али, кад започну разговор с другима, одмах примете како их људи тако доживљавају.

Дуго времена се сматрало да су ћелави мушкарци сексуално снажнији јер је губитак косе повезан с нивоом тестостерона. На жалост ћелаваца, то није истинито, јер губитак косе није директно повезан са тестостероном, већ на то утиче хормоном ДХТ који је дериватни производ тестостерона и углавном утиче на фоликуле длаке.

Без обзира на то, људи и даље сматрају да су ћелавци снажнији, паметнији и успешнији код жена што им доноси и статус секс симбола.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала