Москва: Резултати америчке политике на Блиском истоку – смрт и рушевине

© Sputnik / Сергей Мамонтов / Уђи у базу фотографијаМарија Захарова
Марија Захарова - Sputnik Србија
Пратите нас
Резултати америчке политике у региону Блиског истока су „само смрт и рушевине“, рекла је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова коментаришући изјаву помоћника америчког државног секретара Дејвида Шенкера да би Русија требало да се „чисти са Блиског истока“, јер тамо игра „деструктивну улогу“.
„Да разјаснимо, који амерички пројекат на Блиском истоку у последњих 20 година Шенкер сматра успешним? Не можемо да се сетимо. Само смрт и рушевине су резултат америчке политике у региону“, рекла је Захарова.

Она је додала да је могуће да амерички званичник управо тако види резултат „успешног пројекта“.

У Министарству, иначе, ову Шенкерову изјаву оцењују као чисту глупост и истичу да је ниво професионалне припремљености у Стејт департменту пао на ниске гране.

„Очигледно је да он уопште не разуме о чему прича. То превазилази сферу добра и зла. Просто глупост. Ниво професионалне припремљености у Стејт департменту пао је на ниске гране“, каже за РИА извор у руском Министарству.

Реаговао је и Савет федерације, истичући да Американци често долазе на туђу територију нелегално и започињу ратове, док Русија долази када је позову како би допринела да се рат заврши.

„Зато је изјава Шенкера цинична и подла, на вољу русофобном расположењу у земљи“, рекао је члан Одбора за међународна питања Олег Морозов.

Русија од 2015. године, на захтев званичних сиријских власти, пружа војну и другу помоћ тој земљи у борби против тероризма и обнови земље. Што се тиче ситуације у Либији, где унутрашњи оружани сукоб траје од 2011. године, Русија је више пута изјављивала да се не меша у ситуацију ни на чијој страни овог сукоба и да не пружа војну помоћ.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала