Немачка уз Русију: Одбацујемо санкције САД против „Северног тока 2“, то је економски рат

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Уђи у базу фотографијаБундестаг
Бундестаг - Sputnik Србија
Пратите нас
Званични Берлин одбацује санкције које је Вашингтон најавио на рачун гасовода „Северни ток 2“, изјавио је представник Министарства економије Немачке.

„Као што знате, помно пратимо све што се дешава са гасоводом, између осталог и по питању америчких санкција. Наш принцпипијелни став је јасан, Берлин одбацује све екстериторијалне санкције“, рекао је он.

Истовремено, посланик „Алтернативе за Немачку“ Шефан Котре изјавио је да би Немачка требало да одговори Вашингтону на најављене санкције, будући да оне представљају својеврсни економски рат.

„Ми имамо посла са елементима економског рата од стране Америке. Вашингтон покушава да на нелојалан начин прогура сопствене енергетске интересе. Немачка не сме да дозволи тако нешто“, рекао је он.

Такође је истакао и да би Берлин требало да осмисли пакет реципрочних мера како би се пружио отпор Вашингтону који настоји да наметне своју вољу другим земљама света.

Подсетимо, нацрт закона о санкцијама против гасовода „Северни ток 2“ поднет је америчком Сенату, саопштио је један од коаутора овог нацрта, републикански сенатор Џон Барасо.

У плану је да раније уведене санкције буду примењене на све активности које се тичу полагања цеви, али и осигурања, што значи да ће се убудуће ограничења примењивати и на осигуравајуће компаније које пружају услуге танкерима који раде на гасоводу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала