Путин наредио: Променити законодавство да се спрече нове катастрофе

© Sputnik / Alexei Druzhinin / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин
Владимир Путин - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин наложио је Влади да припреми све неопходне измене, када је реч о закону о заштити природне средине, како би се спречиле било какве нове еколошке катастрофе по узору на ову која се недавно догодила у Сибиру.

„То је неопходно урадити у најкраћем могућем року“, нагласио је Путин на састанку са руским еколозима.

Руски председник је наложио и да се спроведе детаљна провера свих других постројења по узору на термоелектрану у Нориљску, где је дошло до изливања дизел горива у природну средину.

„Тражим да се бескрупулозно изврше провере свих таквих објеката широм земље, а уколико то буде потребно, у проверу укључити и припаднике полиције и Министарства за ванредне ситуације“, додао је.

„Норникељ“ ће самостално финансирати ликвидацију штете

Компанија „Норникељ“, у оквиру којег послује Нориљско-Тајмирска енергетска компанија, саопштила је да ће самостално финансирати комплетну ликвидацију штете која је нанета изливањем горива.

Према речима шефа „Норникеља“ Владимира Потањина, екосистем у близини термоелектране ће бити враћен у пређашње стање и то уз помоћ напредних технологија.

Такође је навео да ће према прелиминарним информацијама тај постао коштати око 10 милијарди рубаља (око 145 милиона долара).

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала