Снимци из свемира катастрофе у Сибиру: 200.000 квадратних метара под дизелом /фото/

© Пресс-служба "Норникеля" / Уђи у базу фотографијаИзливање дизел горива у Нориљску
Изливање дизел горива у Нориљску - Sputnik Србија
Пратите нас
Руска свемирска агенција објавила је снимак из космоса еколошке катастрофе која се догодила у Нориљску, када се из једног резервоара у термоелектрани број три Нориљско-Тајмирске енергетске компаније излило дизел гориво.

На снимцима се добро види загађење реке Амбарна у близини језера Пјасино, као и територија целокупне термоелектране.

Стручњаци су утврдили да је укупно загађено скоро 200.000 квадратних метара територије, што је скоро седам пута више него што заузима сам град Нориљск.

​Претходно су из руске државне агенције за заштиту животне средине „Росприроднадзор“ рекли да метода спаљивања енергената неће бити коришћена приликом ликвидирања ове катастрофе.

Поред тога, наведено је да би једна од метода могла бити сакупљање загађених вода, смештање у посебне резервоаре, а потом избацивање чисте воде назад у природу.

Када је реч о земљишту, предлог је да се загађена земља однесе на специјално место где би се она култивисала, а затим би је у том облику вратили на територију Нориљска.

Подсетимо, инцидент се догодио још прошлог петка у термоелектрани број три Нориљско-Тајмирске енергетске компаније, када је дошло до дехерметизације резервоара са дизел горивом, која је проузроковала изливање 20.000 тона нафтних деривата у реку. 

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала