Трамп се похвалио падом незапослености, каже да је ово "сјајан дан за Џорџа Флојда"

© AP Photo / Evan VucciДоналд Трамп у обраћању новинарима
Доналд Трамп у обраћању новинарима - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник САД Доналд Трамп похвалио се на конференцији за медије економским резултатима - 2,5 милиона Американаца је нашло посао. Изненадио је изјавом да је ово "сјајан дан за Џорџа Флојда".

 конференција за медије, сматра да су данас објављени подаци о паду броја незапослених на 13,3 одсто потврда свега што је америчка влада радила. 

Истакао је да је пре избијања пандемије Америка имала "најсјајнију економију у светској историји", преноси РТС.

Позвао је савезне државе које се спорије отварају да то убрзају јер се показало да су државе које су брзо укинуле поједине мере уведене због корона вируса учиниле "фантастичну ствар за бизнис".

Навео је и да је смањење броја незапослених допринос постизању једнакости.

Једна од новинарки је упитала Трампа да прокоментарише чињеницу да је заправо порасла незапосленост међу Афроамериканцима и Американцима азијског порекла. Трамп је одговорио одмахујући руком и рекавши новинарки: "Ви сте стварно нешто".

Трамп је рекао и да је ово диван дан и за убијеног Џорџа Флојда.

"Надам се и да нас Џорџ гледа одозго и да каже 'Ово је сјајна ствар за нашу државу'. Сјајан дан за њега, сјајан дан за све", рекао је Трамп.

Промена стратегије

Председник САД је позвао на промену стратегије када је реч о сузбијању ширења корона вируса, тако што ће се концентрисати на популацију која је у највећем ризику, попут старих.

Он сматра да млади и здрави људи треба сместа да се врате на посао.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала