Да ли су и у култури, после короне, пале све маске?

Орбита културе
Орбита културе - Sputnik Србија
Пратите нас
Да ли се у времену после пандемије може боље и јаче подржати култира, делатност која је тако снажно показала своју ванредну моћ и значај? Шта су црне тачке на културној мапи и како их неутралисати или трајно отклонити, да ли је сада када су многе маске пале лакше сагледати сву сложеност проблема са којима се деценијама бори култура?

У „Орбити културе“ разговарамо са Небојшом Брадићем, редитељем и бившим министром културе, Владиславом Бајцем, писцем, оснивачем издавачке куће „Геопоетика“ и Миленом Драгићевић Шешић, професором Факултета драмских уметности.

Да ли се иза новог удара на српски језик, књижевност и писмо крије немар или је реч о смишљеној намери отуђивања српске културне баштине – за Спутњик објашњавају универзитетски професори Слободан Реметић и Слободан Владушић.

Орбита културе

О дугометражном првенцу „Асиметрија“, филму који је ових дана освојио нова признања на међународном фестивалу у Америци, разговарамо са редитељком филма Машом Нешковић.

Деведесети рођендан легендарног холивудског глумца Клинта Иствуда повод је за разговор о јединственој биографији која је замах ухватила са шпагети вестернима Серђа Леонеа, а престижне оскаре освојила редитељким радом времешног уметника. О Иствуду разговарамо са Александром Јанковићем, професором Факултета драмских уметности у Београду

Да ли би наслов романа објављеног пре четврт века могао бити добра метафора и слика данашњег света, питамо књижевницу Виду Огњеновић, ауторку „Куће мртвих мириса“, књиге која је ових дана преведена на руски језик, и објављена у великој едицији „Сто словенских романа“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала