Како се наводи, Кина у свом асортиману има мноштво месних прерађевина, укључујући и саламе, међутим, ни једна није „толико укусна као руска“.
Према мишљењу аутора, кинеске саламе су исувише „меснате“, док руске имају у себи више масти и самим тим су далеко „сласније и пикантније“.
Поред тога, у кинеске саламе произвођачи стављају превише скроба, те је веома тешко пронаћи „праву“.
Међутим, руска салама је далеко „чистија“, нема толико поврћа и скроба у себи, самим тим је и квалитетнија и укуснија.
„Руси се далеко боље разумеју у месо него кинези, самим тим су им и саламе далеко укусније“, наводи аутор.
Управо зато, додаје он, Кинези кад отпутују у Русију, поред стандардних сувенира и поклона увек са собом донесу и паковање руске саламе.