Нове униформе за Војску Србије: Специјалци добили комплет од 26 делова /фото, видео/

© Фото : Министарство одбранеНове униформе Војске Србије
Нове униформе Војске Србије - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Нове униформе Војске Србије представљене су у Дому Гарде у Београду. Униформе су направљене од најсавременијих материјала, имају летњу и зимску варијанту, а униформа специјалаца састављена је од 26 делова.

Војска Србије се опрема, наоружава, али пре свега и на првом месту води рачуна о свим оним потребама које има њен припадник, изјавио је министар одбране Александар Вулин, који је представљању присуствовао са начелником Генералштаба генералом Миланом Мојсиловићем, саопштило је Министарство одбране.

„Никада у историји Војске Србије нисмо имали већи број комплета униформи. Никада нисмо имали овако дизајниране униформе. Никада за себе нисмо могли да кажемо да се не разликујемо ни од једне модерне војске на свету. Сваки припадник Војске Србије, од припадника пешадијских јединица до припадника специјалних бригада, има униформу прилагођену њему, његовим потребама, униформу коју су надлежни дизајнирали управо на основу њихових потреба“, поручио је министар Вулин.

© Фото : Министарство одбранеКориштени су материјали и техничка решења и са светског и са нашег тржишта
Нове униформе за Војску Србије: Специјалци добили комплет од 26 делова /фото, видео/ - Sputnik Србија
Кориштени су материјали и техничка решења и са светског и са нашег тржишта

Он истиче да је врховни командант Војске Србије Александар Вучић тражио да се уведу и летња чизма и војничка ципела и да сваки војник мора да има најмање два комплета различитих чизама.

„То наређење је извршено. Сваки припадник Војске Србије има најмање два комплета униформе М-10, један комплет униформе М-93, најмање један пар летњих чизама, један пар зимских чизама, један пар ципела, а ако је припадник неке од специјалних јединица има и посебне комплете и посебне униформе“, нагласио је Вулин.

Додао је да Војска Србије нема разлога да се стиди пред ма којом другом војском, јер сваки њен припадник може за себе да каже да је опремљен баш онако као што заслужује – најбоље.

© Фото : Министарство одбранеПрипадници специјалних јединица давали су сугестије како треба побољшати униформу
Нове униформе за Војску Србије: Специјалци добили комплет од 26 делова /фото, видео/ - Sputnik Србија
Припадници специјалних јединица давали су сугестије како треба побољшати униформу

Према речима потпуковника Милана Кулића из Сектора за материјалне ресурсе, развој војних униформи и опреме за војску је сталан задатак. За нове униформе су одабрана актуелна, добра и савремена решења, каже Кулић.
„Степен заштите корисника – од маскирне заштите до заштите тела од утицаја околине је такав да можемо да будемо задовољни. Сва побољшања, као и она која следе, је оно чиме желимо да постигнемо позитиван резултат, а то је да наши корисници буду задовољни униформом и поносни на њу, и што је основни задатак – да се у њој добро осећају и да буде корисна за своју намену“, рекао је Кулић.

© Фото : Министарство одбранеВојници сада имају и летње и зимске чизме
Нове униформе за Војску Србије: Специјалци добили комплет од 26 делова /фото, видео/ - Sputnik Србија
Војници сада имају и летње и зимске чизме

Потпуковник Драго Курћубић из Управе за обавештајно-извиђачке послове Генералштаба истиче да су у изради четири нове варијанте униформе за извиђачке, диверзантске и падобранске јединице Војске Србије по први пут били укључени и сами корисници, чија су искуства имплементирана у нова решења.

„Униформа за извиђачке, диверзантске и падобранске јединице има 26 делова у свом комплету. Овај комплет развила је домаћа индустрија. Кориштени су савремени материјали и решења и са светског и са нашег тржишта“, рекао је потпуковник Курћубић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала