Финансијски имунитет: Како преживети све кризе и ратове

© Sputnik . Mihail Kutusov / Уђи у базу фотографијаНовчанице и ковани новац из целог света
Новчанице и ковани новац из целог света - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Након велике несташице која је наступила у свету услед пандемије, тржиште физичког злата почиње постепено да се опоравља.

У епицентру пандемије, било је немогуће купити било који инвестициони формат од злата. Сви извори из којих се као инпут добија највреднији племенити метал, били су заустављени. Рударење је било у целости стопирано, као и рециклирање, што је довело до потпуне обуставе производних процеса у компанијама у којима се финализира злато, као високо стандардизовани инвестициони производ, преноси портал „Вијести“.

Злато се показало као најбоља заштита за финансијски имунитет сваког појединца. У време пандемије, цена злата вртоглаво је расла. Након краха берзи широм света, улагачи су покушали да заштите свој капитал у задњем тренутку, што је утицало на велики пораст агрегатне тражње, а самим тим и цене.

У моменту заустављања света, вредност барела нафте имала је негативну вредност, берзански индекси бележили су никад мање вредности, а вредност злата бележила највећи ниво од постојања. Тренутно се покушавају одређени финансијски системи спасити и берзе оживети, што је довело до тренутног пада вредности злата.

© Sputnik / Vitaliy BezrukihУ моменту заустављања света вредност злата бележила највећи ниво од постојања.
Финансијски имунитет: Како преживети све кризе и ратове - Sputnik Србија
У моменту заустављања света вредност злата бележила највећи ниво од постојања.

Узимајући у обзир све економске параметре, задуживање свих економија света како би се смањиле последице пандемије, повећања учешћа за кредитне обавезе, велику емисију новца како би се сервисирале рецесивне потребе, вредност злата неминовно ће јачати. Злато мудри улагачи одувек третирају као сигурну луку за свој капитал. Злато се сада налази на паузи и прави мали предах од експоненцијалне прогресије .

Додатни фактор који ће доминантно утицати на кретање вредности злата, јесте рецесија са којом се свет грчевито бори, како не би ушао у њу.

Ако посматрамо рецесију која је наступила 2008. године, која је вредност злата увећала за 280 одсто, можемо закључити, да се исти сценарио може поновити.

Злато је у време пандемије, показало јаку отпорност - није крахирало, већ му је цена вртоглаво порасла и показало је највећи степен ликвидности. У сваком тренутку било га је могуће заменити за новац. Недостатак који је идентификован у време наведеног екстремног поремећаја, јесте да злато није било могуће купити.

Инвестиционо злато сада је могуће купити у физичком облику и на тај начин заштити вредност свог новца. Злато штити вредност уложеног новца управо кроз раст своје вредности, који је осетно већи од генерисане инфлације у одређеном периоду.

Од почетка пандемије до данас вредност злата увећала се 20 одсто. Унца злата 2002 године вредела је 400 америчких долара, а данас иста вреди 1800.

Инвестиционо злато јесте злато највеће чистоће 999.9, које се производи у строго контролисаним индустријским условима. 

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала