Британски посланик хоће да сахрани „Северни ток 2“: Оптужио Немачку за предају Европе

© Фото : © Nord Stream 2 / Axel SchmidtПостављање цеви гасовода "Северни ток 2"
Постављање цеви гасовода Северни ток 2 - Sputnik Србија
Пратите нас
Члан британског парламента Дaнијел Кавчински оптужио је Немачку за „предају“ Европе, јер није одустала од сарадње сa Русијом на пројекту „Северни ток 2“.
„На тај начин, сада је више него икад пре важно да премијер не подлегне утицају оних који одуговлаче санкције. Дужни смо да, ради наших НАТО савезника, а посебно оних који су на челу у Источној Европи, вратимо контролу над спољном политиком, подржимо амерички санкциони режим и издејствујемо да 'Северни ток 2' никада не буде завршен“, изјавио је Кавчински поводом новог нацрта закона о америчким санкцијама против руског гасовода у интервјуу за „Дејли Експрес“.

Према његовом мишљењу, од тога „зависи судбина многих земаља“, јер сада, када је Британија напустила Европску унију, та земља треба да „изађе на позорницу и сахрани гасовод једном и заувек“.

Посланик је изразио уверење да Немачка, као један од најважнијих чланова ЕУ, постаје подложнија руском утицају, „намећући своју индустријску моћ“ руској енергетској мрежи.

Бундестаг - Sputnik Србија
Немачка уз Русију: Одбацујемо санкције САД против „Северног тока 2“, то је економски рат
„Тешко је проценити обим издаје коју овај гасовод представља. Немачка је чланица НАТО-а и привржена је (на папиру) заштити континента од могућих уплитања и утицаја Русије“, закључио је Кавчински.

Према речима британског политичара, он је у прошлости разговарао о ограничавајућим мерама против руског пројекта са британским премијером Борисом Џонсоном, а раније ове године позвао је владу да приступи „акцијама“. Међутим, министри су му одговорили да су једностране санкције немогуће у прелазном периоду и да Британија мора да следи санкциони режим Брисела.

Нове санкције против „Северног тока 2“

Подсетимо, нацрт закона о санкцијама против гасовода „Северни ток 2“ поднет је америчком Сенату, саопштио је један од коаутора овог нацрта, републикански сенатор Џон Барасо.

У плану је да раније уведене санкције буду примењене на све активности које се тичу полагања цеви, али и осигурања, што значи да ће се убудуће ограничења примењивати и на осигуравајуће компаније које пружају услуге танкерима који раде на гасоводу.

Амерички амбасадор у Немачкој Ричард Гренел раније је у интервјуу за немачки лист „Ханделсблат“ рекао да би амерички Конгрес брзо могао да усвоји нове санкције против „Северног тока 2“, упркос предизборној кампањи. Циљ нових санкција биће спречавање пуштања гасовода у рад. Амбасадор није прецизирао како ће се то спровести у пракси, али једна од могућности могу бити казне за компаније које пружају техничко одржавање гасовода.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала