„Форбс“ предвиђа победу Русије у рату са НАТО-ом на Балтику

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаВојници САД, НАТО
Војници САД, НАТО - Sputnik Србија
Пратите нас
Смањење америчког контингента у Немачкој довешће до слабљења позиција НАТО-а у могућем конфликту са Русијом, пише магазин „Форбс“.

„Форбс“ је објавио материјал под називом: „Русији је пре Трампа било потребно 60 сати да пробије одбрану НАТО-а. Сада Москва може победити много брже“.

По мишљењу аутора чланка, свако смањење америчких снага у Европи довешће до слабљења Алијансе. Балтичке државе, нагласио је он, најрањивија су територија. Снаге НАТО-а ни 2014. године не би успеле да се супротставе могућем „нападу“ Москве на Естонију, Летонију или Литванију.

Према оцени „Форбса“, Русија поседује 700 тенкова који би се могли брзо пребацити у регион. Снаге Алијансе их имају свега 130, од којих су већина амерички. Како наглашава магазин, НАТО не може да се супротстави руским снагама, без обзира на своју супериорност у ваздуху.

Након смањења америчког контингента у Европу, „Русији можда и неће бити потребно 60 сати да заузме Балтик“, закључио је аутор чланка. Перма његовим речима, сада ће источне чланице НАТО-а постати још рањивије.

Раније су медији јавили да председник Доналд Трамп планира да повуче из Немачке око 10.000 војника. „Шпигел“ наводи да Трамп о својој одлуци није информисао немачке колеге, због чега су били шокирани његовим решењем.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала