„Разумем да пита Немачка, али Црна Гора...“: Лончар одговорио црногорском Институту за јавно здравље

© Tanjug / MARKO DJOKOVICМинистар здравља Златибор Лончар
Министар здравља Златибор Лончар - Sputnik Србија
Пратите нас
Министар здравља Златибор Лончар изјавио је данас да нема смисла појашњавати број излечених ковид пацијената земљи која, каже, нема резултате, нити адекватно знање о вирусу корона.

Лончар је додао да би могао да разуме да је то питање поставила држава попут Немачке, која има озбиљне резултате у борби са Ковидом 19.

"Питају неки други, али да би добили одговор морају да се квалификујују знањем и резултатима, а Црна Гора за сада није. Морате да тестирате људе, да имате лабораторије, да се разумете у то", рекао је Лончар новинарима после састанка са директорима ковид болница.

Министар је навео да појашњење о порасти излечених од корона вируса од Србије тражи држава која је од почетка епидемије тестирала онолико колико Србија тестира у три дана (13.186) и која, и поред тога, има већи проценат смртности од Србије (2,78 одсто).

Лоннчар је нагласио да је поносан на број тестираних пацијената, сачуваних људских живота и на све што је Србија урадила током епидемије корона вируса.

"Помогли смо и многим људима из Црне Горе. Да улазим у причу са неким ко се не разуме у материју, ко нема тестираних, не знам да ли има лабораторију или било шта, мислим да нема никаквог смисла", казао је Лончар.

Прочитајте још: 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала