Русија: Оптуживати нас за немире у Америци значи не поштовати сопствени народ

© Sputnik / Brian Smith / Уђи у базу фотографијаДемонстрације у Њујорку
Демонстрације у Њујорку - Sputnik Србија
Пратите нас
Званична представница Министаства спољних послова Русије Марија Захарова назвала је митом изјаве о умешаности Русије у немире у САД.
„Изјаве неких представника демократске партије САД да иза „протеста у Америци стоје Руси, Кремљ и Русија“ значи не поштовати сопствени народ или не схватати шта се дешава“, рекла је Захарова у интервјуу за „Комсомољску правду“.

Она је нагласила да су руске дипломате више пута позивале америчке колеге да се баве својим унутрашњим стварима, а не да „држе лекције свима осталима“.

„Управо је Москва годинама говорила о проблемима, који добро скривају званичне америчке власти – између осталог, у сфери људских права, о расизму на територији САД“, закључила је Захарова.

Раније је бивша саветница америчког председника за националну безбедност Сузан Рајс рекла да би иза насиља на протестима у Сједињеним Америчким Државама могла да стоји Русија. Међутим, она није навела никакве доказе или конкретне чињенице које би то потврдиле.  

У бројним градовима Сједињених Америчких Држава кренуо је талас протеста и нереда након што су полицајци убили Афроамериканца Џорџа Флојда. На интернету су се појавили снимци на којима се види како су тројица припадника полиције ставили Флојду лисице, оборила га на земљу, а један од њих коленом му је стао на врат. На снимку се види како Флојд неколико пута говори да не може да дише, након чега се умирио. Човек је умро на интензивној нези. После избијања нереда, четворица полицајаца су отпуштена, а један од њих је оптужен за убиство из нехата.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала