Руски посланик о украјинском порталу: „Незналице“ које се хвале „туђим мишићима“

© Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаСтратешки бомбардер Ту-95М током ракетног напада крстарећим ракетама на објекте терориста у Сирији
Стратешки бомбардер Ту-95М током ракетног напада крстарећим ракетама на објекте терориста у Сирији - Sputnik Србија
Пратите нас
Посланик Државне думе Руслан Балбек назвао је незналицама украјинске експерте, који су изјавили да би САД могле да „гранатирају“ Сибир и подсетио да и Русија има наоружане авионе који су у стању да елиминишу сваку потенцијалну претњу.
„Ако у украјинском порталу сматрају да су уплашили Русију америчким бомбардерима, онда су једноставно незналице. Открићу тајну тим украјинским ‘експертима’: Русија такође поседује стратешке бомбардере који лете изнад Атлантика с ракетама које им омогућавају да униште циљеве на удаљености већој од хиљаду километара. Можда ти псеудоексперти нису то знали или су се тешили надом да Русија нема нуклеарни паритет САД. Или су хтели да се похвале туђим ‘мишићима’?“, изјавио је Балбек.

Према његовом мишљењу „украјински новинари су се показали као незналице и хвалисавци“.

„Да, свесни смо моћи америчне нуклеарне снаге, као што су и они свесни наших капацитета. И да, Американци периодично демонстративно лете пред целим светом у близини наших економских зона, али се након дизања руских ловаца моментално склањају. Џаба се надају украјински експерти. За сваки испад НАТО-а имамо одговор“, закључио је посланик.

Пусти снови украјинских „експерата“ ─ Русију нико неће спустити на колена

С тим у вези, заменик председавајућег Одбора за одбрану Државне думе Русије Франц Клинцевич је за радиостаницу „Говори Москва“ назвао је навођење украјинске компаније спекулацијом и покушајем да задржи информативну позадину.

„Њени руководиоци, који спавају и сањају да ће неки чика доћи и бацити Русију на колена ─ само сањају, то се никада неће догодити. Украјина ће морати још неки пут да покуца на руска врата тражећи помоћ“, истакао је сенатор.

Клинцевич је такође рекао да америчке ракете могу да нападну било коју тачку на свету.

„Али да ћи ће моћи да долете, да ли ћемо им то дозволити?“, упитао је он.

Сенатор је додао да је између Русије и САД „све добро“ и да земље схватају да су све „агресивне ствари“ контрапродуктивне, као и да „одатле долази паритет“.

Раније је украјинска консултантска компанија „Дифенс експрес“ навела да су стратешки бомбардери Б-52Х „Стратофортрес“ америчког ратног ваздухопловства у стању да „нападну“ Русију користећи ракетно наоружање, без уласка авиона у ваздушни простор који контолише противавионски ракетни систем С-400 „Тријумф“.

Како тврди компанија, САД имају домет лансирања крстарећих ракета „довољан за напад на главне стратешке објекте Русије на Арктику и делу Сибира“.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала