Турска добија другу партију С-400

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Уђи у базу фотографијаСистем противваздушне одбране С-400 "Тријумф"
Систем противваздушне одбране С-400 Тријумф - Sputnik Србија
Пратите нас
Турска је постигла договор са Русијом о испорукама друге партије противваздушних ракетних система С-400, изјавио је шеф Управе за војну индустрију земље Исмаил Демир, јавила је агенција Анадолија.

Демир је нагласио да руски стручњаци, без обзира на то што ће они сервисирати технику, неће имати слободан приступ ракетним комплексима. Такав доступ ће имати само турске фирме и Ратно ваздухопловство.

„Имамо принципијални договор о испорукама другог комплета С-400. Остали су технички детаљи око трансфера технологија, детаљи о заједничкој производњи“, изјавио је Демир теклевизији НТВ.

По његовим речима, Турска намерава да уведе у експлоатацију С-400, без обзира на пандемију вируса корона.

„Систем С-400 се купује да би се користио и тачка. О томе смо на свим нивоима разговарали. Рад се наставља“, навео је он.

Турски званичник је додао и да је Анкара заинтересована за предлог о куповини система ПВО „Патриот“ и „Еуросам“, али да за сада није донета никаква одлука о томе.

Подсетимо, Турска је од 2019. године добила од Русије четири дивизиона С-400. Русија је свој део договора испунила пре времена. Раније је било саопштено да две државе преговрају о условима за заједничку производњу ових система.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала