Меркелова позвала Путина

© Sputnik / Михаил Климентьев / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин током телефонског разговора са председником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом
Председник Русије Владимир Путин током телефонског разговора са председником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом  - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин и немачка канцеларка Ангела Меркел разговарали су телефоном о Либији, Украјини, Сирији као и актуелним питањима у вези са пандемијом вируса корона.

Како је саопштено, разговор је одржан на иницијативу немачке стране.

„Размотрени су кључни аспекти ситуације у Сирији, укључујући хуманитарне потребе становништва“, саопштила је прес-служба Кремља.

Кремљ саопштава да су Путин и Меркелова изразили забринутост због ексалације борбених дејстава у Либији. Наглашено је да хитни прекид ватре и покретање међулибијских преговора под окриљем УН-а немају алтернативу. Руски председник је том приликом позитивно оценио посредство Египта у решавању либијске кризе на Берлинској међународној конференцији 19. јануара 2020. године.

Путин и немачка канцеларка током разговора изразили су забринутост јер нема напретка у реализацији Минских споразума о Украјини.

„Председник Русије поново је нагласио да је неопходан директан дијалог Кијева са Доњецком и Луганском који ће бити усмерен, између осталог, на усаглашавање корака у циљу реализације минских споразума“, преноси прес-служба.

Путин и Меркелова разговарали су и о актуелним питањима у вези са пандемијом вируса корона. Стране су потврдиле да су расположене за тесну сарадњу између министарства здравља и других релевантних структура.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала