Подгорички парох: Директор полиције Црне Горе шири безбедносну и здравствену панику

© Фото : Спутњику уступила СветигораПодгорички парох Никола Пејовић
Подгорички парох Никола Пејовић - Sputnik Србија
Пратите нас
Парох подгорички Никола Пејовић саопштио је да директор Управе полиције (УП) Црне Горе Веселин Вељовић шири безбједносну и здравствену панику.

Подсјетимо, Вељовић је данас казао „да се у само једном кластеру са литије вирусом корона инфицирало око 70 особа“.

„Ако је неко имао дилему о снази достојанствених, мирних, молитвених литија у Црној Гори, онда је то данас постало јасно. Изјава господина Вељовића са координисаном акцијом специјалних антитерористичких јединица на приморју, које су кренуле да скрнаве светиње су нови, можда и последњи покушај да се оне спријече. Коме је у интересу да директор полиције не говори истину? Литије су обустављене прије појаве вируса корона у Црној Гори, па се питамо којим истражним поступком је Вељовић уврдио тзв. кластер на литији. Цијело вријеме смо били убијеђени да о кластерима и обољелима ми, грађани Црне Горе, сазнајемо од надлежних здравствених институција, а не од ниректора полиције“, казао је Пејовић.

Пејовић је такође, како преносе Вијести, рекао и да „неосновано и са позиције за коју није надлежан Господин Вељовић шири панику и безбједносну и здраствену, саопштавајући ноторну неистину“.

 Отац Гојко Перовић - Sputnik Србија
Отац Гојко за Спутњик: Сад имамо нове разлоге за литије — о томе ћемо обавестити и народ

„Подаци које је изнио немају утемељење у званичним подацима које су грађани добили од НКТ-а. А на основу њих, од световасилијевске литије у Никшићу до данас немамо нових случајева заражених вирусом корона. Заједно са НВО aкцијом за људска права и институтом Алтернатива, али и са свом домаћом и међународном јавношћу, питамо се да ли је селективна правда постала неписани устав за ову власт и самог Вељовића? Питамо се и зашто се Вељовић оваквим или сличним саопштењем није огласио уочи прославе државног празника или недавног грађанског протеста у центру Подгорице - када су очигледно прекршене мјере на јавним окупљањима грађана, а које су биле строже него што је данас случај? Ово не говорим из позиције да нам сметају прославе и протести, већ због очигледне злоупотребе здравствених мјера и недостатку јасних принципа. Коначно, најављене литије су препознате као споменик достојанственог држања њених учесника. Манифестација мира, љубави и одговорног понашања . И поред опструкција литије ће се одржавати уз поштовање свих предвиђених мјера, не кршећи их ништа више у односу на поменуте догађаје", рекао је Пејовић.

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала