Продужен рок за пријаву на конкурс „Халед ел Хатиб Меморијал Авордс 2020“

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаШтанд телевизије РТ на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу
Штанд телевизије РТ на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу - Sputnik Србија
Пратите нас
Телевизија РТ продужила је до 30. јуна рок за подношење пријава за учешће на трећем међународном годишњем конкурсу за војне дописнике „Халед ел Хатиб Меморијал Авордс 2020“, који је утемељен у знак сећања на новинара Халеда ел Хатиба, сарадника РТ Арабик, који је погинуо за време извештавања из Сирије 2017. године.
„Војни дописници широм света нису престали са радом чак ни за време пандемије вируса корона. Само прошле недеље у Јемену је брутално убијен независни репортер наше видео-агенције 'Раптли'. Награду Халеда ел Хатиба, који је погинуо у рату, додељујемо новинарима који ризикују животе ради истине“, истакла је заменица главне уреднице телевизије РТ Ана Белкина.

Награде ће се додељивати у три категорије – Најбољи рад из зоне конфликта – дуги видео, Најбољи рад из зоне конфликта – кратки видео, као и Најбољи рад из зоне конфликта – текст.

Победници ће бити проглашени 30. јула, када се обележава годишњица смрти Халида ел Хатиба.

Пријаве се могу поднети путем сајта award.rt.com.

Халед ел Хатиб је живот изгубио 2017. године, током ракетног напада милитаната у сиријској провинцији Хомс. У својим репортажама извештавао је о борбама владиних снага у Сирији против терориста. У априлу 2018. године, председник Русије Владимир Путин потписао је указ о постхумном одликовању Хатиба медаљом за храброст.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала