У Бугарској до краја јуна продужена ванредна епидемиолошка ситуација

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаЛекари са пацијентом у болници за лечење заражених вирусом корона
Лекари са пацијентом у болници за лечење заражених вирусом корона  - Sputnik Србија
Пратите нас
У Бугарској ће до краја јуна бити продужена ванредна епидемиолошка ситуација, објавио је премијер Бојко Борисов после састанка Савета министара. Првобитно је режим требало да буде укинут 14. јуна.

У три насеља у Бугарској у области Сливен, Пазарџик и Разград, последњих дана је забележен нагли раст броја заражених вирусом корона.

„Сматрамо да раст броја пацијената потиче из Доспата, Сирнице и села Јасенец. Улажемо напоре да контролишемо ситуацију без увођења контроле у градовима, без стварања панике и страха и без заустављања рада производних погона. Тако треба и наставити – одржавајући дисциплину, дистанцу и дезинфекцију“, рекао је Борисов.

Радници у заштитним оделима дезинфикују степениште и улаз у цркву у Софији - Sputnik Србија
У Бугарској може остати ванредна ситуација до краја месеца

Он је истакао да пандемија наставља да се шири.

„Радује чињеница да број излечених расте у условима скоро обичног начина живота у области културе, привреде, пословања и свега осталог“, додао је он.

У Бугарској је јуче забележено 83 нова случаја вируса корона, данас – 79, од којих је већина регистрована у области Сливен. Укупан број заражених је 2.889.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала