Бајден запретио Трампу војним пучем

© AP Photo / Charles KrupaБивши потпредседник САД Џо Бајден
Бивши потпредседник САД Џо Бајден - Sputnik Србија
Пратите нас
Кандидат Демократске партије на наредним изборима Џо Бајден сматра да актуелног председника чека војни пуч ако одбије да призна пораз на председничким изборима, јавља Си-Ен-Ен.

На питање новинара шта Бајден мисли шта се може десити ако Трамп изгуби на председничким изборима у новембру, али одбије да призна његове резултате и напусти своју функцију, бивши потпредседник САД је одговорио да би у том случају војска могла да помогне.

„Обећавам вам, апсолутно сам сигуран, да ће га они брзо извести из Беле куће“, навео је Бајден.

Он је додао да се у америчкој војсци многи противе покушајима актуелног председника САД да претворе Америку у милитаристичку државу и изјавио да се поноси војницима који су недавно критиковаоли Трампа.

Слично мишљење је изразио и члан Представничког дома из Луизијане, демократа Седрик Ричмонд. По његовим речима, војници ће се умешати, ако се Трамп успротиви резултатима избора.

„Сигуран сам да ће се генерали и други људи активирати и осигурати мирну предају власти“, изјавио је политичар.

Раније су медији писали да постоји конфликт између Доналда Трампа и шефа Пентагона Марка Еспера, након што је тај јавно саопштио да не жели да користи војну силу за гушење протеста који су захватили САД након смрти афроамериканца Џорџа Флојда.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала