Кремљ: Надамо се да се нови планови о санкцијама неће реализовати

© Sputnik / Алексей Майшев / Уђи у базу фотографијаКремаљски дворац у Москви
Кремаљски дворац у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Кремљ се нада да предлози о новим америчким санкцијама против Русије неће бити реализовани, рестрикције не доприносе нормализацији билатералних односа, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

„Пратимо извештаје о таквим изјавама и предлозима о новим ограничењима. Оваква ограничења генерално сматрамо незаконитим са становишта међународног права и, наравно, можемо само да жалимо због нових импулса које неки покушавају да дају америчкој политици“, одговорио је Песков на питање да ли је Кремљ упознат са таквим плановима.

„То ни на који начин не доприноси нормализацији наших билатералних односа. Очекујемо да ће ти планови остати на нивоу изјава и да се ни на који начин неће материјализовати“, додао је он.

Жртвовање руско-америчких односа

Песков је навео да Кремљ жали што се за америчке политичаре током предизборне кампање Русија и односи са њом жртвују, рекао је портпарол председника Дмитриј Песков.

„Генерално, како се развија предизборна кампања у Сједињеним Америчким Државама, наша држава и билатерални руско-амерички односи традиционално за америчке политичаре постају жртва која се мора принети ако желите да постигнете неки успех на изборима“, нагласио је Песков и додао да Москва жали због тога.

Радна група Републиканске партије америчког Конгреса поднела је у среду извештај у коме препоручује пооштравање санкција према Русији.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала