Нешто се дешава са вирусом ─ у Бугарској забележен рекордан број оболелих

© Sputnik / Алексей Майшев / Уђи у базу фотографијаЛаборант у лабораторији Научно-истраживачког института узима узорке са биолошким материјалом за проверу на постојање вируса корона
Лаборант у лабораторији Научно-истраживачког института узима узорке са биолошким материјалом за проверу на постојање вируса корона - Sputnik Србија
Пратите нас
У Бугарској је у протекла 24 сата забележен рекордан број заражених вирусом корона ─ 104 особе, наводи се на Јединственом информационом порталу о вирусу корона.  

Последњи пут највећи број заражених регистрован је крајем априла и износио је 90 особа за 24 сата.

Према речима главног државног инспектора у области здравства Ангела Кунчева, одлуке које ће влада донети зависиће од броја заражених.

„Радимо све што је могуће како не бисмо предузимали крајње мере, али ако буде требало, може доћи и до тога“, рекао је Кунчев за Бугарски национални радио.

Он је истакао да се у суседној Србији и Македонији такође примећује скок стопе оболевања.

Нешто се дешава са овим вирусом. У стручним часописима описују се људи који веома шире вирус, а постоје и људи са позитивним тестом који га нису преносили недељама. Вирус је смањио заразност, што је добро, али то отежава предузимање мера“, објаснио је он.

У среду је због раста заражених у Бугарској ванредна епидемиолошка ситуација продужена до краја јуна. Кунчев је тада најавио да ће се увести строже мере уколико број заражених три дана заредом буде прелазио сто. У среду је позитивних тестова било 79, а у уторак – 83.

Бугарска је од 15. јуна планирала да отвори границе са Грчком у туристичке сврхе. Тренутно постоје ограничења за улазак грађана ван ЕУ, осим из Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала