Русија: Американци навикли да свуда изигравају „супермене“ и „газде“, али то код нас не пролази

© Sputnik / Владимир Федоренко / Уђи у базу фотографијаЗграда Савета Федерације Русије
Зграда Савета Федерације Русије - Sputnik Србија
Пратите нас
Американци су навикли да сматрају себе „суперменима“ у било којој земљи у којој се налазе и да не узимају у обзир локално законодавство, изјавио је први заменик председника Комитета Савета федерације за одбрану и безбедност Франц Клинцевич поводом неуспелог покушаја америчких војника да препрече пут руској патроли у Сирији.

Клинцевич је истакао да су се у датој ситуацији они сусрели са људима који се „не пецају“ на такво понашање и да су сада амерички војници принуђени да измишљају оправдања за свој поступак.

„У ствари је то све повезано са једном ствари ─ да се покаже ко је газда у кући. Али је то немогуће урадити са Русима“, истакао је сенатор за радио станицу „Говори Москва“.
Патрола руске војне полиције у сиријском Идлибу - Sputnik Србија
Објављен снимак инцидента америчких и руских војника у Сирији /видео/

Он је додао да су у таквим ситуацијима сви дужни да се усредсреде на међународно право, редослед патролирања који је одредило руководство земаља, а у оквиру којег свако треба да се понаша у складу са правилима кретања саобраћаја и добијеним споразумима.

„Због тога је ово обична провокација на неком примитивном нивоу дечачке доминације“, закључио је Клинцевич.

Подсетимо, амерички војници покушали су да у среду да преграде пут руској војној патроли у Сирији, али их је „издало“ њихово оклопно возило, саопштио је Спутњику извор са лица места.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала