„Запалили полигон“: Руски артиљерци уништили „непријатеља“ /видео/

© Sputnik / Андрей Александров / Уђи у базу фотографијаВојне вежбе руских артиљераца
Војне вежбе руских артиљераца - Sputnik Србија
Пратите нас
Током вежби у Новгородској области на полигону Мулино артиљерци су уништили условног противника ватром из свих оруђа, саопштила је прес-служба Западног војног округа (ЗВО).

На њима су учествовале све врсте артиљеријског оруђа, као и ракетних комплекса састава, као што су вишецевни ракетни системи „Град“, „Торнадо-Г“, „Ураган“, хаубице „Мста-С“, „Мста-Б“, минобацачи 2С12 „Сани“, противтенковски ракетни системи „Штурм-С“, оперативно-тактички ракетни комплекси „Искандер-М“ и друге јединице артиљеријске војне технике.

На вежбама је укупно учествовало око 300 војника и 70 јединица наоружања, војне и специјалне технике тенковске армије ЗВО.

Дивизион вишецевних ракетних бацача калибра 122 милиметара БМ-21 „Град“ је предвиђен за погађање живе силе, неоклопне технике и оклопних транспортера у подручју концентрације артиљеријских и минобацачких батерија, командних центара и других циљева.

Систем Град - Sputnik Србија
„Град“ ће постати „Торнадо“

Самоходна хаубица 2С19М2 калибра 152 милиметара пуштена је у употребу  2014. године и представља модернизацију познате самоходне хаубице 2С19М „Мста-С“.

Намењена је за уништавање тактичког нуклеарних средстава, артиљеријских и минобацачких батерија, тенкова и других оклопних возила, противтенковских средстава, живе силе, средстава противваздухопловне и противракетне одбране, командних места, као и за уништавање утврђења.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала