Кривична пријава против старешине Саборног храма у Подгорици због јучерашњег молебана

© Фото : Саборни храм Христовог ВаскрсењаСвештеник Драган Митровић, старешина Храма Христовог Васкрсења у Подгорици
Свештеник Драган Митровић, старешина Храма Христовог Васкрсења у Подгорици - Sputnik Србија
Пратите нас
Подгоричка полиција поднијела је кривичну пријаву против старјешине Саборног храма Христовог Васкрсења, Драгана Митровића, због сумње да је починио кривично дјело непоступање по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести.

"Подгоричка полиција је поступајући по захтјеву који је упутила Митрополија црногорско-приморска за одржавање јавног окупљања у Подгорици за 11. јун, донијела рјешење о забрани скупа који није био благовремено пријавље Након донијетог рјешења од стране полиције, свештенство је одустало од литије", наводи се у саопштењу Управе полиције.

Јавно окупљање је, како додају, ипак одржано у Храму, испред којег је, по процјени полиције, било око 450 грађана, што је, како истичу из Управе полиције, директно кршење мјере Националног координационог тијела, будући да су дозвољена јавна окупљања до 200 грађана.

"У просторијама Центра безбједности Подгорица прикупљена су обавјештења на записник од организатора јавног окупљања и старјешине Храма Христовог Васкрсења Д.М. Поступајући по налогу надлежног тужиоца против Д.М. је поднијета кривична пријава због сумње да је извршио кривично дјело непоступање по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести", закључује се у саопштењу полиције.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала