Велики празнични концерт „Ми смо заједно“

© Sputnik / Евгений Одиноков / Уђи у базу фотографијаКонцерт поводом Дана Русије
Концерт поводом Дана Русије - Sputnik Србија
Пратите нас
Велики празнични концерт „Ми смо заједно“, у част Дана Русије, почео је на Црвеном тргу у Москви.

Концерт преноси и руска државна телевизија. Раније је најављено да председник Русије Владимир Путин неће учествовати на концерту.

На концерту учествују највеће руске звезде, међу којима су Олег Газманов, Григориј Лепс, Лариса Долина, Николај Расторгујев, Иван Бесонов и Елисеј Мисин, Тамара Гвердцители, Александр Розенбаум, Полина Гагарина, Дима Билан и многи други.

© Sputnik / Евгений Одиноков / Уђи у базу фотографијаПразнични концерт поводом Дана Русије
Велики празнични концерт „Ми смо заједно“ - Sputnik Србија
Празнични концерт поводом Дана Русије

Поводом празника Кремљ, зграда руске владе и многи други познати објекти у Москви осветљени су бојама руске заставе, али су направљене и пројекције кратких видео-прилога у знак захвалности лекарима, медицинским сестрама и читавом особљу који су се у болницама широм земље борили против вируса корона.

​Раније данас руски председник Владимир Путин честитао је грађанима Дан Русије, нагласивши да је цела територија Руске Федерације, од Калињинграда до Курилских острва, као и од северних арктичких мора до Крима, препуна славне историје.

„За сваког од нас је отаџбина – породица, породична кућа, родна земља. На бескрајним просторима од Калињинграда до Курилских острва, од северних арктичких мора до Крима стварала се наша хиљадугодишња историја. Она је препуна славом и поносом, херојством наших предака, њиховом вером и љубављу према отаџбини“, рекао је Путин.

Он је претходно учествовао у чину подизања државне заставе поводом у Парку победе у Москви.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала