Вучић: Плашим се да нема решења за Косово

Пратите нас
Плашим се да замрзнути конфликт није решење, али се плашим и да решења за Косово нема, рекао је вечерас Александар Вучић.

„Не могу никоме да кажем да ћемо да решимо питање КиМ, јер ја не знам како“, изјавио је председник и истакао да ће се, када дође до његовог сусрета са Мирославом Лајчаком, поново говорити о техничко-методолошко- формалним предлозима, као и имплементацији већ потписаних споразума, али не и о неком суштинскомпредлогу, јер предлога нема.

„Када кренемо у разговоре, вероватно ће рећи: хајде да причамо о споразумима који су потписани и о њиховој имплементацији“, рекао је Вучић гостујући у емисији „Фокус“ на ТВ Б92.

Ипак, истиче да је много мање важно када ће се састати са Лајчаком, иако су се медији сада баве тиме да ли ће то бити 22. јула или 7. августа и слично.

„Кога брига за то када ћемо се састати, већ шта је агенда и о чему ћемо да разговарамо, је л то да ми признамо а да добијемо ништа, а због чега бисмо ми то урадили. Када их то питам, не кажу ми ништа“, навео је Вучић и додао да то увек пита јавно.

Не стидим се тога и не плашим се, додао је председник Вучић.

„Кажу - ми смо велики родољуби и нећемо да изадамо, али ствари су много озбиљније и теже него што желимо да их представимо“, навео је Вучић и истакао да тај проблем не може лако да се реши, а нарочито не тако како кажу они из београдских кафића да ће бити лако.

„Када то кажу да ће бити лако, то је увреда за историју и све наше погинуле који су бранили Косово и Србију“, нагласио је Вучић.

Додаје да није ни од кога добио ни идеју како би то требало да изгледа.

Упитан ко је бољи посредник у решавању питања КиМ, Вучић је рекао да ће свакако и једни и други да траже независност Косова, као и да за нас морају да буду кредибилни партнери и Европа, САД, Русија и Кина.

„Сувише смо мали да би могли увек да говоримо све што мислимо и знамо“, додао је Вучић.

Истиче да је сигурно да има више искуства и сазнања него највећи број људи по питању КиМ, али да о томе не може да говори како не би угрожавао будућност земље, преноси Танјуг.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала