Формиране две елитне јединице Војске Србије /фото/

Пратите нас
У Спомен-комплексу „Други српски устанак“ у Такову одржана је свечаност уручења војних застава поводом формирања 72. бригаде за специјалне операције и 63. падобранске бригаде.

Председник Србије Александар Вучић рекао је да заставе никада не смеју да падну непријатељима у руке, преноси РТС.

Он је казао и да Србија жели да чува мир и стабилност, али и да ће бити несаломив орах за сваког ко покуша да га поломи.

Навео је да жели да људи знају да заставе добијају две најелитније јединице наше армије које су увек биле на бранику отаџбине.

„Увек сте први примали први и најтежи удар и били уз свој народ, када нико није желео да оде на одређена бојишта“, навео је председник и поручио припадницима јединица да су оне најхрабрији део нашег народа и најбољи део.

Ратни командант генерал-мајор Илија Тодоров рекао је да је ово историјски дан за те две бригаде.

„За наше две елитне бригаде ово је историјски дан. Додела војних застава заокружују организацијске промене, а на основу одлука председника Србије враћено им је старо име. То су две херојске јединице, формиране у тешким временима - 63. падобранска је формирана октобра 1944, а 72. специјална у јуну 1992. и биле су увек прве на бранику отаџбине“, рекао је Тодоров.

Он је подсетио да су те јединице одликоване за показану храброст и учињена херојска дела - падобранска бригаде је добила Орден народног хероја, а специјална бригада Орден ратне заставе првог степена.

„Данас када се додељују војне заставе припадници ових бригада стоје поносно и свесни да су део елитног строја са старом војничком традицијом“, поручио је Тодоров, преноси Танјуг.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала