У Москву стигла војна техника за Параду победе /фото, видео/

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Уђи у базу фотографијаКонвој војне технике креће се према Москви
Конвој војне технике креће се према Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Механизовани конвој који ће 24. јуна учествовати у паради поводом Дана победе на Црвеном тргу, пресељен је са полигона Алабино на трг у Улици Нижњи Мњевники у Москви, саопштило је Министарство одбране Русије.
„Више од 190 јединица војне технике на точковима извело је марш дужине више од 60 километара“, навело је Министарство.

Између осталог, премештени су аутономни лансери за ракетни систем „Јарс“, оперативно-тактички ракетни системи „Искандер М“ и обалски ракетни систем „БАЛ“, противваздушни системи С-400, противваздушни ракетно-топовски системи „Панцир“, вишецевни бацачи „Торнадо С“, возила „Тигар М“, блиндирани аутомобили „Тајфун К“ 4к4 са борбеним могулом на даљинско управљање и „Тајфун ВДВ“, оклопни транспортери БТР-82А, тешки вишецевни ракетни лансери ТОС-2 и др.

Гусенична техника допремљена је железницом до станице Краснаја Пресња, након чега је самостално дошла до места распоређивања у Москви.

​У питању су тенкови Т-34-85, Т-72Б3, Т-80БВМ и Т-90М, противтенковска самоходна возила Су-100, десантна возила БМД-4М, БМД-МДМ, борбена возила пешадије БМП 2 са борбеним одељењем „Бережок“ , БМП „Кургањец 25“ са борбеним модулом калибра 57мм, БМП „Армата“ са борбеним модулом „Кинжал“, противваздишни артиљеријски системи „Деривација ПВО“, противваздушни системи „Бук М3“ и ПВО системи С-300В4, вишецевни бацачи ракета „Торнадо С“, тешки вишецевни ракетни лансери ТОС-1А и други.

​У Москву је премештено више од 400 јединица војне технике која ће 24. јуна 2020. учествовати у Паради победе на Црвеном тргу, као и помоћна техника која превози неопходну материјалну и техничку опрему.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала