Дозвољен транзит кроз Северну Македонију: Ко крене на пут има пет сати за пролазак кроз ту земљу

© Tanjug / Драган КујунџићГранични прелаз Прешево - Табановце
Гранични прелаз Прешево - Табановце - Sputnik Србија
Пратите нас
Грађани Србије од данас могу да путују у Грчку кроз Северну Македонију, без тестирања на вирус ковид 19.

Грчка данас отвара своје границе за 29 земаља, међу којима је и Србија, док је Влада Републике Северне Македоније одлучила да од данас омогући несметан транзит свих страних држављана кроз територију те државе, с тим што ће у земљи моћи да бораве најдуже пет сати, рекао је за Танјуг портпарол македонске владе Муамет Хоџа.

Македонска влада је одлучила да ће странци који су у транзиту кроз Северну Македонију, до потпуне либерализације режима уласка и изласка из те земље, моћи да користе прелазе Табановце, Деве Баир, Богородица, Кјафаса, Блаце и аеродром Скопље.

Према Грчкој ће бити отворен само прелаз Богородица/Евзони, док Дорјан остаје затворен.

Овај транзит, додаје се у саопштењу владе, подразумева улаз на једном граничном прелазу и излаз на другом прелазу, уз обавезу да се не напушта ауто-пут или локални пут и да се транзит обави за најдуже пет сати.

Страни држављани ће путовати кроз земљу уз потврду коју ће морати да попуне при уласку на македонску територију и да предају граничној полицији приликом изласка са македонске територије.

То значи да ће и грађани Србије моћи да путују у Грчку кроз Северну Македонију, без тестирања о евентуалној заражености на вирус ковид 19.

Грчка је 29. маја саопштила да од 15. јуна отвара своје границе за 29 земаља чланице ЕУ и државе које нису чланице Уније.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала