Руско Министарство спољних послова: Казна Пола Вилана није неправедна и строга

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаЗграда Министарства спољних послова Русије у Москви
Зграда Министарства спољних послова Русије у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Министарство спољних послова Русије не слаже се са оценом да је казна Полу Вилану, осуђеном за шпијунажу, неправедна или претерано строга, наводи се у саопштењу прес-службе Министарства.

„Што се тиче тврдње о неправедности или престрогости казне, мора се нагласити да у Сједињеним Америчким Државама и другим западним државама казна за слична дела предвиђа десетине година затвора, до доживотне робије, без права на помиловање“, наводи се у саопштењу.

Министарство додаје да су апсурдне оптужбе западних медија да се процес Американцу развлачио.

„Сматрамо да су апсурдне и неразумне оптужбе западних медија да се процес, који је започео 30. марта, ‘развлачио’. Како је познато, сам Пол Вилан је на пола године одложио проучавање судских материјала, читао их без велике журбе од септембра прошле до марта ове године. Ипак, без обзира на тешке санитарне и епидемиолошке услове узроковане епидемијом вируса корона, поступак је вођен у складу са роковима, у строгом складу са руским законом и у складу са свим потребним правилима и процедурама“, нагласшава се у саопштењу.

Вилан је приведен у Москви крајем 2018. године током шпијунске операције. У понедељак га је Градски суд у Москви осудио на 16 година строгог затвора. Американац је у завршној речи рекао да се није бавио шпијунажом. Његова одбрана тврди да је он био жртва провокације.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала