Управа полиције: Биће поднете кривичне пријаве због литија

© Sputnik / Небојша ПоповићМитрополит Амфилохије предводи литију у Подгорици
Митрополит Амфилохије предводи литију у Подгорици - Sputnik Србија
Пратите нас
Одговорним из више црногорских градова ставиће се на терет кривично дело непоступање по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести. Из Управе полиције најавили су да ће поднети кривичне пријаве због јуче одржаних јавних окупљања.

У више црногорских градова јуче су одржане литије, верска окупљања и шетње грађана.

Полиција поручује да ће пријаве поднети због окупљања супротно прописаним мерама Националног координационог тела (НКТ), односно, да ће одговорнима на терет ставити кривично дело непоступање по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести, преносе „Вијести“.

Полиција је синоћ ухапсила двојицу свештеника Митрополије црногорско-приморске — Мирчету Шљиванчанина и Жељка Ћалића. Тужитељка Јелена Протић обојици је након саслушања одредила задржавање до 72 сата.

„Полиција у Подгорици лишила је слободе М.Ш. због постојања основане сумње да је починио наведено кривично дело, на начин што је организовао јавно окупљање у покрету којем је присуствовало по проценама полиције око 8.500 грађана, што је супротно мери НКТ-а о дозвољеном броју грађана на јавним окупљањима. Тужилац је за М.Ш. донео решење о задржавању до привода судији за истрагу. Због сумње да је починио исто дело, лишен је слободе и Ж.Ћ, који је организатор јавног окупљања у Даниловграду, којем је присуствовало око 350 грађана. Након саслушања надлежни тужилац је за ово лице донео решење о задржавању до привода надлежном судији за истрагу“, наводи се у саопштењу Управе полиције.

Будванска полиција ће поднети кривичну пријаву против свештеника Бориса Радовића, одговорног, како тврде из Управе полиција, за јавно окупљање у Будви због кршења мере НКТ-а.

Барска полиција је поднела кривичне пријаве против Марјана Петковског и Слободана Зековића због организовања јавних окупљања у овом граду и Сутомору мимо прописаних мера НКТ-а.

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије - Sputnik Србија
Прикивају Цркву на крст — митрополит Амфилохије о хапшењу свештеника

Полиција у Пљевљима ће због јучерашњег јавног окупљања поднети кривичну пријаву против свештеника Саше Јањића и члана Пљеваљског одбора за одбрану светиња Бојана Струњаша за кривично дело непоступање по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести.

„Службеници Центра безбедности Беране прикупили су обавештења од организатора на околности јавног окупљања у Беранама и списи предмета су достављени надлежном Тужилаштву“, наводи се у саопштењу Управе полиције.

Од организатора јавног окупљања у Бијелом Пољу Дарка Пејића полиција је прикупила обавештења која су достављена надлежном тужиоцу, који је рекао да у поступцима Пејића нема елемената кривичног дела.

Осим тога, полиција је у Никшићу због јавног окупљања прикупила обавештења од М.А. и свештеника Миодрага Тодоровића. Предмет ће, како тврде из Управе полиције, бити достављен Тужилаштву на оцену и мишљење.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала