Путин најавио долазак у Србију

© Sputnik / Михаил Климентьев / Уђи у базу фотографијаАлександар Вучић и Владимир Путин у Сочију
Александар Вучић и Владимир Путин у Сочију - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић и руски председник Владимир Путин разговарали су о регионалним питањима, а највише времена посветили су питању Косова и Метохије. Руски председник је потврдио да ће поново посетити Србију и истакао да ће Русија да помаже интересе Србије, као и да штити интересе Српске православне цркве.

Вучић се још једном захвалио Путину на активној подршци Русије државним и националним интересима Србије, на принципима међународног права и правде.

Како се наводи, Путин је рекао да ће о томе насамо разговарати са председником Вучићем следеће недеље у Москви, приликом обележавања победе над фашизмом и нагласио да ће Русија да подржи Србију када је реч о Косову и Метохији и да је јасно да ниједна одлука не може да буде донета без Савета безбедности Уједињених нација.

Руски председник је потврдио да ће поново посетити Србију како би присуствовао централној државној свечаности освећења Храма Светог Саве и истакао да ће Русија да помаже интересе Србије, као и да штити интересе Српске православне цркве.

Председник Вучић је рекао да ће му бити част да поново угости председника Путина, а посебно том свечаном приликом, јер је Русија непроцењиво допринела завршетку највећег православног храма у Србији, учинивши га једним од симбола блискости двеју држава и двају народа.

Током разговора Вучић се захвалио Путину на позиву да 24. јуна присуствује Паради победе у Москви, истакавши да му је велика част да учествује на прослави 75-годишњице победе над фашизмом, јер се поноси чињеницом да су српски и руски народ у Другом светском рату били на истој страни слободарства.

„Зато нема важнијег задатка од чувања сећања на славну историју и истину о борби која је донела слободу и мир“, рекао је Вучић.

На крају разговора, Вучић је истакао да са задовољством очекује посету шефа руске дипломатије Сергеја Лаврова Београдy ове недеље.

„То што је за прву посету иностранству после принудне паузе изазване пандемијом вируса корона изабрао нашу земљу, за нас је још једна потврда најближих пријатељских односа и изванредног стратешког партнерства“, истакао је Вучић.

Председник Србије изразио је уверење да ће имати прилику да са министром Лавровом детаљно разговара како о питањима српско-руске политичке и економске сарадње, тако и о ситуацији на Балкану и актуелним кретањима у свету.

Путин је Вучићу пожелео пуно успеха на изборима и изразио уверење у победу листе коју на предстојећим изборима предводи Вучић, саопштила је Служба председника Србије за сарадњу са медијима.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала